Indian Street Food & Co | Sweden

Flerfaldigt prisad indisk kock öppnar ny restaurang

Indian Street Food & Co med den kreativa kocken Dheeraj Singh i spetsen öppnar restaurang i Hammarby Sjöstad med invigning den 16 augusti 2018.

Singh erbjuder högkvalitativ och hållbar ny-indisk mat med svenska inslag i nordisk miljö. På listan över drycker finns viner och ölsorter, varav flera svenska, som ska passa menyn och tilltala klientelet i Hammarby Sjöstad.

Singhs vision är att erbjuda aktiva stockholmare moderna, hållbara och prisvärda måltider. Singhs framgångar från att ha serverat vid flera indiska statsbesök i Sverige har inspirerat honom att utveckla indisk street food med svenska inslag. Singh vill ta svenskars upplevelse av sitt hemlands mat till nya höjder.

”Min vision är att ge mina gäster en bredare bild av det indiska köket samtidigt som jag inspireras av svenska smaker och har tagit fram nya rätter där smakerna blandas i mjuk, spännande samklang.”, säger Dheeraj Singh.

Restaurangen ligger vackert vid vattnet på Jan Inghes Torg 22 i Hammarby Sjöstad med både ute- och inneservering. Inredningen är inte vad man förväntar sig av en indisk restaurang. Estetiken är avskalad och subtil med nordiska förtecken och naturmaterial som trä, sten, lera och metall. Maten får ta plats och ge färg i rummet. Uttrycket är också en lek med begreppet street food. Känslan är luftig och välkomnande för alla åldrar.

Indian Street Food & Co i Hammarby Sjöstad är öppen för bokning och spontanbesök kvällstid.

Första september öppnar restaurangen även för lunch. Menyn passar både barn och vuxna.

”Stadsbor har ofta ont om tid samtidigt som de har en önskan om att äta nyttigt och med hänsyn till miljön. De är nyfikna på nya smaker och vana vid ett internationellt kök. Min erfarenhet från de många olika indiska köken och av svenska ingredienser vill jag ge våra gäster helt nya smakupplevelser. Jag arbetar bara med färska råvaror, gärna närodlat och en hel del vegetariskt”, säger Dheeraj Singh.

I samband med invigningen kommer även Air India att fira sin 1-årsdag i Sverige på Indian Street Food & Co i Hammarby Sjöstad.

ENG

Acclaimed Indian chef opens new restaurant

Indian Street Food & Co with creative chef Dheeraj Singh opens a new restaurant in Hammarby Sjöstad with inauguration on August 16, 2018.

Singh offers high quality and sustainable new-Indian food with added Swedish flavors in a Nordic-inspired setting. On the list of beverages there are wines and beers, some of which are Swedish, to suit the menu and appeal to the clientele in Hammarby Sjöstad. The menu fits both children and adults.

Singh’s vision is to offer active Stockholmers modern, sustainable and affordable meals. Singh’s success from serving at several Indian state visits in Sweden has inspired him to develop Indian street food with added Swedish flavors. Singh wants to take Swedes’ experience of his home country’s food to new heights.